LODY MLECZNE
Na bazie świeżej śmietanki i mleka z dodatkiem miodu od najczęściej lokalnych pasiek (chyba, że skończą się im zapasy).
Wszystkie składniki w dokładnie przeliczonych proporcjach trafiają do pasteryzatora. Tam mieszanka grzeje się do 65 stopni i po 30 minutach zaczyna się schładzać. Dla uwydatnienia smaku dodajemy dodatkową świeżą śmietanę i miód. Całość chłodzi się i dojrzewa przez co najmniej kilka godzin. Cały proces trwa czasem 24-72. Wszystko po to, aby śmietanka była idealna.
Śmietanka to absolutny #musthave. Wiecie, że mieliśmy około 100+ różnych receptur dla tego jednego smaku, zanim dotarliśmy do ideału?
mleko 3.2 % [53.6%], śmietanka 30% [22.3%], cukier, dekstroza, błonnik roślinny, mleko w proszku odtłuszczone, miód [1%], białka mleka, białko roślinne, naturalny stabilizator: guma tara (mączka z ziaren Ceasalpinia spinosa), sól kłodawska
mleko, śmietana
Social media:
Kontakt do nas:
+48 666 096 156 Nie odbieramy? Napisz w jakiej sprawie dzwonisz na WhatsApp.