Śmietanka

LODY MLECZNE

Na bazie świeżej śmietanki i mleka z dodatkiem miodu od najczęściej lokalnych pasiek (chyba, że skończą się im zapasy).

Jak powstałem?

Wszystkie składniki w dokładnie przeliczonych proporcjach trafiają do pasteryzatora. Tam mieszanka grzeje się do 65 stopni i po 30 minutach zaczyna się schładzać. Dla uwydatnienia smaku dodajemy dodatkową świeżą śmietanę i miód. Całość chłodzi się i dojrzewa przez co najmniej kilka godzin. Cały proces trwa czasem 24-72. Wszystko po to, aby śmietanka była idealna.

Ciekawostki

Śmietanka to absolutny #musthave. Wiecie, że mieliśmy około 100+ różnych receptur dla tego jednego smaku, zanim dotarliśmy do ideału?

Wykaz składników:

mleko 3.2 % [53.6%], śmietanka 30% [22.3%], cukier, dekstroza, błonnik roślinny, mleko w proszku odtłuszczone, miód [1%], białka mleka, białko roślinne, naturalny stabilizator: guma tara (mączka z ziaren Ceasalpinia spinosa), sól kłodawska

Alergeny:

mleko, śmietana

Sprawdź inne smaki:

Cytryna z miętą 🍃

Na bazie świeżo wyciskanego soku z cytryny, z dodatkiem skórki z cytryny, stąd ten smak głęboki, do tego prawdziwa mięta.

SORBETY

Pistacja

Po prostu prawdziwa, rewelacyjnie uprażona, dobrze zmielona pistacja z dodatkiem soli kłodawskiej

LODY MLECZNE

Cappuccino z cantuccini

Na bazie espresso, włoskich ciasteczek migdałowych cantuccinni.

LODY MLECZNE

Show more

Social media:

instagram

facebook

Kontakt do nas:

[email protected]

+48 666 096 156 Nie odbieramy? Napisz w jakiej sprawie dzwonisz na WhatsApp.