Cytryna z miętą 🍃

SORBETY

Na bazie świeżo wyciskanego soku z cytryny, z dodatkiem skórki z cytryny, stąd ten smak głęboki, do tego prawdziwa mięta.

Jak powstałem?

Sorbet cytrynowy powstaje w gałce zawsze ze świeżych cytryn. Cytryny myjemy, kroimy na pół. Sok wyciskamy, a żeby podkręcić naturalny smak cytryny, dodajemy jeszcze trochę żółtej skórki. Do tego świeża mięta.

Ciekawostki

Są to jedne z naszych najbardziej kremowych i napowietrzonych lodów. Sok z cytryny oraz dodatkowa pektyna zawarta w skórce z cytryny robią taki efekt.

Wykaz składników:

sok z cytryny, woda, cukier, glukoza, skórka z cytryny, liście mięty, błonnik roślinny, naturalne stabilizatory: pektyna, guma tara (mączka z ziaren Ceasalpinia Spinosa); białko roślinne, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy

Alergeny:

brak

Sprawdź inne smaki:

Cytryna z miętą 🍃

Na bazie świeżo wyciskanego soku z cytryny, z dodatkiem skórki z cytryny, stąd ten smak głęboki, do tego prawdziwa mięta.

SORBETY

Pistacja

Po prostu prawdziwa, rewelacyjnie uprażona, dobrze zmielona pistacja z dodatkiem soli kłodawskiej

LODY MLECZNE

Cappuccino z cantuccini

Na bazie espresso, włoskich ciasteczek migdałowych cantuccinni.

LODY MLECZNE

Show more

Social media:

instagram

facebook

Kontakt do nas:

[email protected]

+48 666 096 156 Nie odbieramy? Napisz w jakiej sprawie dzwonisz na WhatsApp.