Słony Karmel

LODY MLECZNE

Na bazie ręcznie palonego karmelu na maśle i śmietance.

Jak powstałem?

Karmel robimy sami. Cukier grzejemy na palniku, a w odpowiednim momencie dodajemy śmietany i masła. Zapach karmelu zalewa wtedy cały lokal.

Ciekawostki

Robienie karmelu jest bardzo trudne. Wydziela się wysoka temperatura i czasem to kwestia sekund, aby w odpowiednim momencie dodać śmietany i masła.

Wykaz składników:

mleko 3.2 %, śmietanka 30%, karmel domowej roboty (cukier, woda, śmietanka, masło), cukier, glukoza, mleko w proszku odtłuszczone, błonnik roślinny, białka mleka, naturalny stabilizator: guma tara (mączka z ziaren Ceasalpinia Spinosa), sól kłodawska

Alergeny:

mleko, śmietana

Sprawdź inne smaki:

Cytryna z miętą 🍃

Na bazie świeżo wyciskanego soku z cytryny, z dodatkiem skórki z cytryny, stąd ten smak głęboki, do tego prawdziwa mięta.

SORBETY

Pistacja

Po prostu prawdziwa, rewelacyjnie uprażona, dobrze zmielona pistacja z dodatkiem soli kłodawskiej

LODY MLECZNE

Cappuccino z cantuccini

Na bazie espresso, włoskich ciasteczek migdałowych cantuccinni.

LODY MLECZNE

Show more

Social media:

instagram

facebook

Kontakt do nas:

[email protected]

+48 666 096 156 Nie odbieramy? Napisz w jakiej sprawie dzwonisz na WhatsApp.