Biała czekolada z kokosem i prażonymi migdałami

LODY MLECZNE

Z dodatkiem białej czekolady, wiórek kokosowych i prażonych płatków migdałów.

Jak powstałem?

Prawdziwą białą czekoladę w ‘diamentach’ dodajemy do ciepłej masy. Gdy lody wychodzą z maszyny przesypujemy wiórkami kokosowymi i ręcznie prażonymi płatkami migdałów

Ciekawostki

Smakiem przypominają “rafaello”, jednak w lodach nie dodajemy aromatów, ani tłuszczu palmowego, bo nie ma takiej potrzeby.

Wykaz składników:

mleko 3.2 %, śmietanka 30%, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa, ekstrakt z wanilii), błonnik roślinny, glukoza, miód, wiórki kokosowe, płatki migdałów, białka mleka, naturalny stabilizator: guma tara (mączka z ziaren Ceasalpinia Spinosa), białko roślinne, sól kłodawska

Alergeny:

mleko, śmietana, orzechy

Sprawdź inne smaki:

Cytryna z miętą 🍃

Na bazie świeżo wyciskanego soku z cytryny, z dodatkiem skórki z cytryny, stąd ten smak głęboki, do tego prawdziwa mięta.

SORBETY

Pistacja

Po prostu prawdziwa, rewelacyjnie uprażona, dobrze zmielona pistacja z dodatkiem soli kłodawskiej

LODY MLECZNE

Cappuccino z cantuccini

Na bazie espresso, włoskich ciasteczek migdałowych cantuccinni.

LODY MLECZNE

Show more

Social media:

instagram

facebook

Kontakt do nas:

[email protected]

+48 666 096 156 Nie odbieramy? Napisz w jakiej sprawie dzwonisz na WhatsApp.